Naš partner Lucart je konec leta 2019 predstavil higienski papir v rolicah in papirnate brisače v rolicah, ki so pakirane v papirnati embalaži. Gre za novost, saj na trgu že desetletja prevladujejo izdelki, ki so pakirani v plastično folijo.

Pri tem vseeno ne gre za presenečenje, saj je obremenjenost morja z odpadno plastiko dobro znan problem, Lucart pa je »trendseter« na področju varovanja okolja. Kljub temu gre za pogumno potezo, saj je investicija v takšno tehnologijo izjemno visoka, praktična vpeljava takšnih izdelkov pa zahteva tudi zelo veliko prilagajanja pri logističnih operacijah. Tehnologija, ki je prirejena za pakiranje izdelkov v bolj trajnostno – papirnato embalažo, je popolnoma drugačna od obstoječe tehnologije, ki podpira pakiranje v plastično folijo, zato zgolj modifikacija obstoječih proizvodne tehnologije ni bila mogoča.

V Valtex smo veseli, da smo lahko jeseni leta 2019 sodelovali pri testiranju nove embalaže v smislu skladiščenja in transporta in s tem so-prispevali drobne informacije, ki so bile potrebne za dokončno oblikovanje embalaže.

Upamo in pričakujemo, da bodo uporabniki pričeli s postopno menjavo klasično pakiranih izdelkov in s tem z uporabo higienskega papirja, ki je pakiran v papirnato embalažo in tako prispevali k bolj čistemu morju in razbremenjevanju okolja.