Vračilo izdelka
Odpoved naročila, vračilo naročenega blaga

Fizične  osebe:
Za vračilo blaga se uporabljajo določila 43. člena Zakona o varstvu potrošnikov.
Pravne osebe:
Za vračilo blaga veljajo pogodbena določila, predhodno sklenjena med kupcem in prodajalcem, VALTEX & Co. d.o.o.

Postopek vračila blaga
V primeru, da je potrošnik blago že prejel in od pogodbe odstopi, mora blago nepoškodovano in v nespremenjeni količini odposlati prodajalcu v 14 dneh po sporočilu iz prejšnjega odstavka, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.
Strošek vračila blaga pri odstopu od pogodbe bremeni potrošnika.
Naslov za vračilo blaga ponudniku je VALTEX & Co. d.o.o., Koprska ulica 62a, 1000 Ljubljana.

V primeru B2B poslovanja podjetje VALTEX & Co. d.o.o. ne sprejema vračil blaga ali reklamacij blaga brez predhodne odobritve. 

Obrazec za vračilo blaga
V primeru, da gre za naročilo blaga, ki je označeno z oznako »po naročilu«, le-tega po opravljenem nakupu ni mogoče vrniti.

Postopek vračila kupnine
Spletni trgovec mora potrošniku, ki odstopi od pogodbe oziroma vrne naročeno blago, vrniti vsa opravljena plačila. Denar mu mora vrniti takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 14 dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe, razen če v tem času ni prejel blaga, ki ga kupec vrača. V tem primeru se čas vračila kupnine lahko podaljša. Stroški vračila blaga bremenijo potrošnika.

Pritožbe
Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov
VALTEX & Co. d.o.o. v skladu s tretjim odstavkom 32. člena Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (ZIsRPS) potrošnike obvešča, da ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov, kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z ZIsRPS.
V primeru sporov, ki se jih ne da rešiti po drugi poti, je pristojno sodišče v Ljubljani.