Nova direktorica Valtex & Co. d.o.o. je Špela Redjko
Z 8. marcem 2021 vodenje podjetja Valtex, d.o.o. prevzema Špela Redjko. Niko Kumar, dosedanji direktor in soustanovitelj Valtexa, bo ostal povezan s podjetjem Valtex tako, da bo še naprej vodil prodajo, bolj pa se bo lahko posvečal projektom Komunalnih snovnih krogov, v katerih Valtex ostaja eden ključnih deležnikov. Sprememba na mestu direktorja Valtexa ne prinaša sprememb pri vsakodnevnem delovanju in sodelovanju s kupci in drugimi poslovnimi partnerji. Ekipa Valtexa ohranja zavzetost, korektnost, skrbnost in usmerjenost v iskanje najboljših rešitev za profesionalno objektno higieno.

S spremembo v vodenju Valtexa želimo okrepiti in širiti naše storitve in rešitve. V skoraj treh desetletjih smo iz distributerskega podjetja in uvoznika izdelkov postali pobudniki in oblikovalci trajnostnih rešitev za profesionalno objektno higieno, s katerimi ustvarjamo pozitivne učinke tako za okolje kot tudi za širšo skupnost. Smo ustanovitelji platforme EKO INICIATIVA in deležnik v pionirskem krožnem modelu Komunalnem snovnem krogu embalaže tetrapak in higienskega papirja.

Špela Redjko, ki je od 8. marca 2021 direktorica Valtexa, d.o.o., se ponaša z več kot dvajsetletnimi izkušnjami z razvojem poslovanja med podjetji in za podjetja (B2B in B4B poslovanje) doma in v tujini. Zadnja leta se je intenzivno ukvarjala s prenovo poslovnih strategij malih in srednje velikih podjetij v trajnostno usmerjeno poslovanje.  Bogate izkušnje je pridobila tako v neposrednem stiku s slovenskimi podjetji kot s podjetji v Romuniji, Bolgariji, na Hrvaškem in v Srbiji. Pet let je vodila podjetje v Bosni in Hercegovini. Usmerjena je k zadovoljstvu kupcev, inovativnosti in sodelovanju – med zaposlenimi in s poslovnimi partnerji.

Ob prevzemu mesta direktorice Valtexa je izpostavila: »Novih izzivov ne jemljem z lahkoto, se jih pa ne lotevam s težavo. Največji pomen dajem spoštovanju, zaupanju, povezovanju v skupini in zavezanosti k doseganju zastavljenih ciljev. Veseli me, da postajam del skupine Valtexa; verjamem, da bomo skupaj z ekipo vseh zaposlenih nadgrajevali dosedanja partnerska sodelovanja in iskali nove rešitve, s katerimi bo Valtex krepil svoje poslanstvo in dosegal nove cilje.«

Niko Kumar, dosedanji direktor podjetja Valtex ter idejni vodja Komunalnega snovnega kroga embalaže tetrapak in higienskega papirja, se bo v prihodnje posvečal vodenju prodaje v Valtex, predvsem pa projektom krožnega gospodarstva, ki jih bo vodil prek novoustanovljene platforme Circular Shield. Valtex ostaja eden ključnih deležnikov v teh krožnih projektih.