Pogosti izzivi

V nastanitvenih objektih nam vodje gostinskega, kot tudi nastanitvenega dela pogosto povedo, da želijo doseči predvsem naslednje:


Naša referenčna zgodba

Zavod šouhostel — Hostel Celica, Ljubljana

»Hostel Celica se nahaja v osrčju Ljubljane v stavbi nekdanjega vojaškega zapora, ki ga je Avstro-Ogrska zgradila konec 19. stoletja.
»No.1 hippest hostel in the world«, »the ulitimate place to stay«, »najboljši hostel na podlagi ocen obiskovalcev, je le nekaj priznanj, ki jih je Hostel Celica do sedaj prejel s strani domače in mednarodne javnosti. Edinstvena zamisel umetniške prenove zapora v mladinski hotel se je s takšnimi in drugačnimi slavospevi znašla na vrhu lestvic priljubljenosti kultnih popotniških biblij kot sta Lonely Planet in Rough Guides.

1. Izziv


2. Potrebe in rešitev


3. Rezultat


To smo ji omogočili s celovito rešitvijo, ki je vsebovala analizo stanja in svetovanje ter vzpostavitev izboljšanja higienskega sistema


Posebnost hostla je 20 unikatnih, umetniško prenovljenih zaporniških celic z ohranjenimi originalnimi rešetkami na oknih in vratih. Popotniki z vseh vetrov si svoje prenočišče lahko poiščejo v kateri od večposteljnih sob z umetniškimi elementi. Poleg namestitvenega objekta je Hostel Celica tudi srečevališče umetnikov, literatov ter mladih iz Slovenije in tujine. Hostel uspešno deluje od leta 2003 in postal ena od priljubljenih turističnih zanimivosti mesta Ljubljana.
Zavod Šouhostel – Hostel Celica je aktiven udeleženec na področju mladinskega turizma, ki stremi h konstantnim izboljšavam turistične ponudbe za mlade popotnike na obisku v Sloveniji.
Eden od glavnih ciljev je tudi prispevati rešitve h trajnostnemu razvoju turizma v Ljubljani in Sloveniji nasploh.
Tudi pri sanitarnem materialu smo želeli poskrbeti za ekološke materiale, zato smo se odločili za sodelovanje s podjetjem VALTEX & Co. d.o.o. in uporabo higienskega papirja linije Eco Natural Lucart.
Z ODLOČITVIJO SMO ZELO ZADOVOLJNI.«

Majda Mali
vodja projektov